Az ukrajnai római katolikus püspökök felhívása az orosz–ukrán háború kitörésének első évfordulójára

Külhoni – 2023. február 10., péntek | 19:07

Az alábbiakban az ukrajnai római katolikus püspökök felhívását olvashatják, amelyet Oroszország Ukrajna elleni nyílt katonai agressziója kezdetének első évfordulójához közeledve tettek közzé február 8-án.

Kedves paptestvéreim!
Istennek szentelt személyek!
Szeretett testvéreim!

Oroszország Ukrajna elleni nyílt katonai agressziójának első évfordulóján, 2023. február 24-én imavirrasztást tartanak Berdicsevben, a Kármelhegyi Boldogasszony Nemzeti Kegyhelyen, valamint szentmisét mutatnak be a háború befejezéséért, az ellenség feletti győzelemért és az igazságos békéért Ukrajnában. 

A találkozót Visvaldas Kulbokas érsek őeminenciája, ukrajnai pápai nuncius vezeti. Meghívunk minden papot, szerzetest, szerzetesnőt és világi Krisztus-hívőt, hogy személyesen vegyen részt a liturgikus cselekményekben. Javasoljuk, hogy az imatalálkozó előtt lehetőség szerint végezzenek kilencedet a plébániákon, kolostorokban, családi közösségekben vagy egyénileg. Ez év február 15-től 23-ig kilenc napon át imádkozzuk a litániát Jézus Szent Véréről.

Bátorítunk minden jóakaratú embert: csatlakozzék az Úrhoz esdeklő könyörgéshez, hogy drága és ártatlanul kiontott vérével mossa le az emberiség bűneit, szabadítson meg minket a háborútól és mentsen meg az örök haláltól.

Hálás köszönetet mondunk az imádsághoz csatlakozóknak, és mindenkit szívünk mélyéből megáldunk.

2023. február 8.

az ukrajnai római katolikus egyház püspökei

Fordította: Hidász Ferenc OFM

Forrás és fotó: Credo.pro; Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria