Az utolsó szó a feltámadásé – Felolvasókat és alszerpapokat avattak Nyíregyházán

Hazai – 2023. április 21., péntek | 10:48

Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita és Szocska Ábel nyíregyházi megyéspüspök hat fiatalembert részesített a kisebb egyházi rendekben április 16-án. A tamásvasárnap esti vecsernye kezdetén egy civil és öt papnövendék lépett egy lépcsőfokkal közelebb a papság szentségéhez. A főpásztorok a saját egyházmegyéjükből érkező jelölteket felolvasói, valamint alszerpapi rendben részesítették.

A Nyíregyházi Egyházmegyében ettől a naptól felolvasóként szolgál: Jaczkó Miklós (Balkányi Görögkatolikus Egyházközség) és Elek Ádám (Kállósemjéni Görögkatolikus Egyházközség). A Nyíregyházi Egyházmegye alszerpapja lett Magyar Richárd Zsolt (Máriapócsi Görögkatolikus Egyházközség).

A Hajdúdorogi Főegyházmegye számára Kocsis Fülöp érsek felolvasóvá avatta Szakállas Csabát (Pocsaji Görögkatolikus Egyházközség), alszerpappá Feczák Lászlót (Kecskeméti Görögkatolikus Egyházközség), valamint Kakasi Dávid Elek ötödéves papnövendéket, aki jelenleg a Központi Papnevelő Intézetben folytatja tanulmányait.

A vecsernyét Dobos András, a Görögkatolikus Papnevelő Intézet rektora vezette. A szertartáson Kocsis Fülöp érsek-metropolita tanításában Tamás apostol hitetlenségéről, hit iránti vágyáról, Krisztus-érintéséről és az ebből fakadó hitbeli megerősödéséről beszélt, a krisztusi sebeket az Egyház sebeivel állította párhuzamba.

A félelem helyett tudatosítanunk kell: az utolsó szó a feltámadásé

– emelte ki a metropolita.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Szöveg és fotó: P. Tóth Nóra

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria