Azonosították a kolozsvári Szent Mihály-templomban randalírozó kiskorúakat

Külhoni – 2023. április 19., szerda | 15:10

Ahogyan arról korábban hírt adtunk, április 9-én, húsvétvasárnap három kiskorú randalírozott fényes nappal a kolozsvári Szent Mihály-templomban, mosakodtak a szenteltvízben, és magukkal vitték a keresztelőmedence rézfedelét. A plébánia vezetősége április 18-án közleményben tájékoztatta arról a RomKat.hu erdélyi katolikus hírportált, hogy a rendőrség sikeresen azonosította a kiskorúakat.

A közleményt az alábbiakban olvashatják.

Tájékoztatjuk híveinket és minden érdeklődőt, hogy a rendőrség sikeresen azonosította azt a három 11-12 éves kiskorút, akik húsvétvasárnap délután ellopták a Szent Mihály-templom keresztelőkútjának fedelét. Életkoruk miatt nem büntethetők, a családi körülményeik sem teszik lehetővé a szülők érdembeli felelősségre vonását.

Az összetört vörösréz fedőt a hulladékgyűjtő ponton megtalálták és visszaszolgáltatták. A gyermekek mindössze pár lejt kaptak érte, mi a bosszúságot és a keserű órákat a történtek miatt.

Hálával köszönjük a rendőrség hatékony munkáját, együttműködését.

Maradunk a reménnyel, hogy hatékonyan megőrizhetjük értékeinket, bemutatva az érdeklődők csodálatára, megóvva a romboló szándékú emberektől.

Forrás és fotó: A kolozsvári Szent Mihály-plébánia vezetősége/Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria