Beöltözés a gyulafehérvári szemináriumban – KÉPRIPORT

Külhoni – 2015. október 26., hétfő | 17:43

Október 25-én délelőtt a gyulafehérvári székesegyházban tizenkét harmadéves kispap ölthette magára a reverendát.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az ünnepélyes szentmisét Jakubinyi György érsek celebrálta. Szentbeszédében rávilágított a reverenda jelentőségére, ugyanakkor buzdította az újonnan beöltözötteket hivatásuk elmélyítésére. Kiemelte a papi hivatásokért mondott imádság fontosságát is.

Ezt követően a papnövendékek magukra öltötték a megáldott, szenteltvízzel meghintett és megtömjénezett reverendákat. A beöltözésben a felsőbb évesek közül választott „reverendaapa” segített.

A Gyulafehérvári Főegyházmegyéből kilencen lettek hivatalosan is papjelöltek: Gagyi Zsolt – Nyárádszeredából, Kalányos Ottó – Csíkbánkfalváról, Kelemen Zoltán-Arnold – Csíkcsicsóból, Majlát Tihamér – Kézdialmásról, Márton Arnold Vilmos – Gyergyószentmiklósról, Mike Ervin – Feltorjáról, Nyirő Szabolcs István, Csíkszentgyörgyről, Pál Áron – Vicéből és Varga Loránd – Balánbányáról.

A szertartás keretében két temesvári egyházmegyés kispap is beöltözött, Hojda Ionuc-Vasile – Magyarszentmártonból és Radulov Piry Breșteaból, valamint a szatmári egyházmegyéből Jakkel Tamás, aki a Szatmárnémeti Szent Család plébániához tartozik.

Fotó: Albert István-Csaba, Lechli Arnold

Seminarium Incarnatae Sapientiae (Gyulafehérvár)/Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria