Caritas Junior vezetőképzést indítottak Székesfehérváron

Hazai – 2024. február 22., csütörtök | 17:37

A Katolikus Karitász vezetőképzést indított, melynek résztvevői a 6–18 év közötti fiatalok megszólítását és a karitász munkába való bevonását tűzték ki célul. A program Egerből indult; az ötletgazda Árvai Ferenc atya, az Egri Főegyházmegyei Karitász igazgatója február 17-én a lelkes székesfehérvári csapatot elméleti oktatással és gyakorlati példákkal látta el.

A jó hangulatú képzés során szó esett a csoportalakítás feltételeiről, a szükséges eszközökről, a különböző programelemekről, amelyek a közösségépítés és a keresztény értékrend szerinti felnőtt életre való felkészítés szempontjait is tartalmazzák. A személyes tapasztalatok és az elmesélt történetek ötleteket is adtak a gyerekekkel folyó foglalkozásokhoz, a felmerülő kérdések tisztázása pedig segített elmélyíteni az ismereteket.

A Székesfehérvári Egyházmegyében Székesfehérváron, Móron, Magyaralmáson, Lovasberényben és Agárdon indulnak el a csoportok, amihez Isten áldását kérjük, és bízunk abban, hogy a példa megszólít újabb fiatalokat és vezetőket is, hogy a Caritas Junior – Young Caritas útjára lépjenek.

Forrás és fotó: Székesfehérvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria