Csendes imádság csütörtökök esténként Budapesten Ukrajna békéjéért

Hazai – 2024. szeptember 10., kedd | 18:52

A Sant’Egidio közösség a szeptember 4-i lembergi (lvivi) rakétatámadást követően elhatározta, hogy heti rendszerességgel imádságot, virrasztást hirdet Ukrajna békéjéért Budapesten, a Kaníziusz Szent Péter-templomban.

2022 februárja óta, több mint két éve folyik az Ukrajna elleni háború. A halottak számát megbecsülni se tudjuk. Most szeptember első hetében különösen megrázó, halálos bombatámadás érte a nyugat-ukrajnai Lemberg (Lviv) városát, amelyet eddig viszonylag biztonságosnak hittünk. Orosz rakéták csapódtak be a belváros egyik régi utcájába, egy iskolát és egy lakóházat is találat ért. A házban egy öttagú család négy tagja veszett oda: anya és három lánya. Egyedül az apa maradt életben. (Helyszíni beszámoló olasz nyelven Jurij Li-Fanszétől, az ukrajnai Sant'Egidio közösség vezetőjétől ITT olvasható.)

A budapesti Sant’Egidio közösség minden csütörtökön este 18 és 20 óra között csendes imádságra várja a Kaníziusz Szent Péter-templomban (1094 Budapest, Gát utca 4.) mindazokat, akik nem törődnek bele a háborúba. Csendben olvassák együtt a Szentírást, zsoltárokat mondanak és elmélkednek Isten szavain, amelyek a béke szavai. Az első alkalom szeptember 12-én lesz.

Forrás: Sant’Egidio közösség

Fotó: Santegidio.org

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria