Csereháti túrán vettek részt a Miskolci Egyházmegye kispapjai

Kishírek – 2023. augusztus 23., szerda | 16:40

A Miskolci Egyházmegye papnövendékei augusztus 22-én tartották hagyományos nyári találkozójukat. Ezúttal egy közös kiránduláson vettek részt a Csereháton, az Országos Kéktúra nyomvonalát követve.

Kora reggel az Encsi Görögkatolikus Parókián találkoztak, ahol Orosz Atanáz megyéspüspök vezetésével egy rövid imádsággal vette kezdetét a program.

Az indulás előtt Pacsai János kerületi esperes látta el reggelivel a csapatot, majd a kék jelzést, no és Orosz Atanáz püspököt, Fedor Péter és Varga Csaba atyákat követve Abaújdevecseren át Fancsal felé vették az irányt. Útközben mindenkinek volt ideje átgondolni a nyarát, az élményeket, tapasztalatait, amit egy-egy pihenő idején meg is osztották egymással a résztvevők.

A fancsali római katolikus templomban töltött rövid „hűsölés” után, immár végre árnyékban Baktakék felé vezetett a túrázók útja. A majdnem húsz kilométer után megérkezve, a templomban imaóra keretében adtak hálát a papnövendékek, majd a Baktakéki Görögkatolikus Parókia tagjainak jóvoltából ebéddel zárult a nap a közösségi teremben.

Szerző: Varga Csaba baktakéki helyettes lelkész

Forrás és fotó: Miskolc Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria