Csíksomlyóra érkezett a Ferences Család Királynőjének ikonja

Külhoni – 2024. július 24., szerda | 16:25

Erdély több templomában is tiszteleghettek a Ferences Család Királynőjének ikonja (Regina Familiae Franciscanae) előtt, mielőtt július 22-én Csíksomlyóra érkezett. A Litvániában készült alkotás 2018-ban indult európai körútjára a ferences világi rend (OFS) és a ferences ifjúság (YouFra) körében.

Júliusban a Csíksomlyói Szűz Mária-régió helyi közösségei körében zarándokolt az ikon, az első állomás Kolozsvár, a Havas Boldogasszony ferences templom és kolostor volt, itt fogadták július 2-án a 18 órás szentmisében a képet. További állomásai Vajdahunyad, Dés, Marosvásárhely, Gyergyószárhegy, Székelyudvarhely voltak, illetve Sepsiszentgyörgyre és Brassóba is elviszik. Augusztus folyamán a Páduai Szent Antal-régió közösségeiben folytatja útját az ikon.

A Regina Familiae Franciscanae-ikon július 22. és augusztus 4. között tartózkodik a csíksomlyói kegyhelyen. Minden este a szentmise előtt, 17.10-kor ferences rózsafüzért imádkoznak, valamint július 28-án, 15 órakor imaórát szerveznek a Szent Klára Házban.

A Regina Familiae Franciscanae-ikon a Szeráfi Rend három ága védőszentjeinek: Szent Ferencnek, Szent Klárának és és Szent Erzsébetnek ereklyéit is magában foglalja.

A nevezetes ikonnak saját Facebook-oldala is van: Regina Familiae Franciscanae, ahol közzéteszik az egyes állomásokon készült fotókat.

Forrás: Romkat.ro 

Fotó: Transylvanian Talk

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria