Dániel próféta alakjával ismerkedtek a tasnádi bibliatábor résztvevői

Külhoni – 2024. szeptember 6., péntek | 13:47

A Szatmár megyei Tasnád római katolikus plébániája 6–14 év közötti gyermekek számára szervezett bibliatábort augusztus 26. és szeptember 1. között. A közel száz fős tábor nyitó szentmiséjét Böcskei László szatmári megyéspüspök tartotta a helyi plébániatemplomban augusztus 27-én, kedden.

A tábor szervezői a naponta tartott foglalkozásokon Dániel próféta alakjával ismertették meg a résztvevőket.

A tábor programja nagy vonalakban a megszokott sémát követte, a napközi foglalkozások hétfőtől péntekig kaptak helyet. Mindennap előadtak egy-egy tanulságos kerettörténetet, ifjúsági énekeket tanultak, bibliai történeteket dolgoztak fel korosztályokra bontott kiscsoportokban, a napi témának megfelelően pedig a részt vevő gyerekek elkészítettek egy-egy jelképes kézműves tárgyat. Végül, de nem utolsósorban, közös ebéddel zártak minden napot.

A szombati nap kicsit máshogyan alakult, hiszen ekkor Pintér Béla-koncerten vettek részt a gyerekek, családtagjaikkal együtt dicsőítve Istent. 

Vasárnap, mint az már hagyománnyá vált, a tábor záró szentmiséjére igyekeztek mindannyian, hálát adtak az együtt töltött csodás hétért, az Istennel és embertársakkal való találkozásért.

Kedden szentmisén vettek részt, amelyet Böcskei László megyéspüspök mutatott be.

A tábor kitűzött célja az, hogy a gyerekekkel jobban megismertessék a Bibliát, azaz Isten szavát, s mindez barátságos, jó kedvvel koronázott hangulatban teljen, hiszen a Filippieknek írt levélben is olvashatjuk: „Örüljetek az Úrban szüntelenül! Újra csak azt mondom, örüljetek.” (Fil 4,4)

Szöveg: Gozner Artúr

Fotó: Tasnádi plébánia Facebook-oldala

Forrás: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria