Egész napos szentségimádást tartottak a kistarcsai Flór Ferenc kórházban

Hazai – 2024. március 15., péntek | 12:00

Ferenc pápa január közepén megnyitotta az imádság évét és kérte a híveket, hogy 2024-et az imádságnak szenteljék. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórházban a pápa kérésének megfelelően március 6-án egy teljes munkanapot végig imádkoztak a kórház falain belül. Bálint Brigitta és Szabóné Szekeres Ildikó klinikai lelkigondozók beszámolóját szerkesztve adjuk közre.

„Egy egész évet az imádságnak szentelünk. És ki lehetne jobb tanítónk, mint a Szűzanya? Járjunk az ő iskolájába: tanuljuk meg tőle, hogy minden napunkat, minden percünket, minden elfoglaltságunkat belső tekintetünket Jézus felé fordítva éljük meg. Az örömöket és a bánatokat, a sikereket és a problémákat – mindent Jézus, az Úr jelenlétében és kegyelmével éljünk meg.”

Március 6-án valósult meg ez a vágyunk, ugyanis nyolc órán keresztül imádhattuk és dicsőíthettük az Oltáriszentségben jelenlévő Jézust. Minden órában a környék közösségei vállaltak imaszolgálatot, és a kórház minden osztályáért, dolgozójáért és betegéért imádkoztunk a nap folyamán. Imádkozni vágytunk értük, velük.

Az imaórákat dicsőítéssel kezdtük, majd csenddel zártuk, hogy ha valaki meghitten vágyna Jézussal lenni, akkor neki is legyen lehetősége rá. Az előző évek szentségimádásainak tapasztalata segített ezeknek a kiemelt sűrű csendeknek a beiktatására, ugyanis a kórház dolgozói többnyire ezeket a perceket keresték. A mi kórházunkban még nincs kápolna, ahol az arra igényt tartók időnként egy kicsit elcsöndesedhetnének, ezért ezek az alkalmak igazi oázist jelentenek a szomjazóknak.

Az egész napos imádságunk gitáros dicsőítéssel és ünnepi szentmisével zárult, amit szolgálatunk vezetője, Torma Joel atya celebrált. Szentbeszédében kiemelte, hogy a világosság fiai kell, hogy legyünk, akik a kórház nehézségeit, fájdalmait tudjuk egy jó szóval, egy simogatással vagy szeretetteljes meghallgatással, odafordulással enyhíteni.

Hisszük, hogy ezen a napon mindenki, aki közelébe került az Oltáriszentségnek, vagy akiket az imádkozók a szívükben, imaszándékukban Jézus elé vittek, azok lélekkel, szeretettel, békességgel és hálával a szívükben élhetnek az elkövetkező napokban, hetekben. Sokak tekintetében látni lehetett, hogy igazi emmauszi tanítványokká váltak a Krisztussal való találkozás közben.

Az alkalomról készült beszámoló teljes terjedelmében ITT olvasható. 

Forrás és fotó: Váci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria