Egy perc szerzetes – Isten Bárányáról nevezett Márta kármelita nővér

Megszentelt élet – 2024. július 15., hétfő | 14:45

„...újra és újra elbűvölve lenni Istentől, és nagy szeretettel és nagy együttérzéssel azok iránt, akik nincsenek elbűvölve sem az Istentől, sem ettől a világtól.” Az Egy perc szerzetes című elmélkedéssorozat harmadik részében Isten Bárányáról nevezett Márta kármelita nővér az imáról mint az Istennel való benső barátságról beszél.

„Ezt mondja Avilai Teréz is, hogy

»Ez az ima: csak nézzetek rá. Arra kérlek benneteket, leányaim, csak nézzetek rá a megfeszített Krisztusra.«”

Avilai Szent Teréz híres meghatározása az imáról a benső barátságról szól – vallja Isten Bárányáról nevezett Márta kármelita nővér, aki az elmélkedéssorozatban úgy fogalmaz: „a mi életünk ez (...):

mindig, újra és újra elbűvölve lenni Istentől, és nagy szeretettel és nagy együttérzéssel azok iránt, akik nincsenek elbűvölve sem az Istentől, sem ettől a világtól”.

A YouTube videómegosztón közzétett elmélkedés a Nyitott szívvel – Szerzetesélet Magyarországon sorozatból vett részlet, melynek készítői Bartos Bence és Mészáros Anett. A 2020–2023-ban készült dokumentumfilmek forgatásakor tartalmas lelki mondatok hangzottak el szerzetesektől, így született meg az alkotók fejében az ötlet, hogy ezek köré rövidfilmes elmélkedéseket építsenek – összhangban a Ferenc pápa által meghirdetett imádság évével is.

Az Egy perc szerzetes sorozatban eddig Ferenc-Mária klarissza nővér elmélkedését, majd a 2023-ban elhunyt Mustó Péter SJ gondolatait hallhattuk.

Forrás és fotó: Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája (MSZKI)

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria