Egyház és politika? – Nehéz kérdések, világos válaszok Székely János szombathelyi püspökkel

Nézőpont – 2024. március 12., kedd | 11:26

Március 13-án folytatódik a Szombathelyi Egyházmegye Pasztorális Irodájának Nehéz kérdések, világos válaszok című, aktuális hit- és társadalmi kérdéseket körüljáró online előadás-sorozata. Ezúttal Egyház és politika kapcsolata kerül terítékre.

Március 13-án, szerdán 18 órától ezúttal Egyház és politika? – A kereszténység kovász, amely formálja a társadalmat címmel kerül sor az online követhető előadásra, melyhez kapcsolódóan Székely János püspök válaszol majd az érdeklődők kérdéseire.  Csatlakozni az ingyenesen használható Zoom alkalmazáson keresztül lehet majd IDE kattintva (azonosító szám/Meeting ID: 861 9360 9805; jelszó: martinus)

Az előadás témájához kapcsolódó kérdéseinket előre is elküldhetjük a pasztoralis@martinus.hu címre. Ezekre az előadás végén válaszol majd Székely János szombathelyi püspök.

A soron következő vendég április 24-én, szerdán 18 órai kezdéssel Rákos József diakónus lesz, aki A kispapok titokzatos élete – Élet a győri szeminárium falai között címmel tart online előadást és várja a kérdéseket, majd Strober László apátplébános zárja a sort A tisztulás útja – Kérdések a szentgyónás kapcsán című előadásával május 8-án, szerdán, ugyancsak 18 órától.

A sorozatot Élethelyzet kontra élet címmel Keresztes Ilona újságíró, az Együtt az Életért Egyesület alelnöke előadása nyitotta meg február 28-án.

A korábbi alkalmak visszanézhetők a Szombathelyi Egyházmegye YouTube-csatornáján.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria