Egyházi oktatási intézmények fenntartóit fogadta Dombóvár polgármestere

Hazai – 2023. január 20., péntek | 13:40

A Dombóváron működő egyházi nevelési-oktatási, valamint szociális intézmények vezetőivel és fenntartóival, köztük Felföldi László pécsi megyéspüspökkel találkozott Pintér Szilárd dombóvári polgármester január 19-én.

Az elmúlt évek összehangolt munkájának köszönhetően együttműködő és befogadó közösség mutatkozik meg a mindennapi életben, a feladatok ellátásában – mondta a találkozón a város polgármestere, Pintér Szilárd.

Kerényi Zsolt alpolgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy a találkozó időpontja kapcsolódik a január 15. és 22. között zajló ökumenikus imahét szellemiségéhez.

A megbeszélésen a történelmi egyházak mint intézményfenntartók képviseletében Felföldi László pécsi megyéspüspök, Kondor Péter evangélikus püspök és Sárai-Szabó Tamás Kelemen, a Szent Mór Bencés Perjelség perjele egyaránt elismerően szóltak a példaértékű dombóvári találkozóról, és reményüket fejezték ki, hogy összefogással további gyümölcsöző eredményeket érhetnek el.

Dombóváron a Szent Orsolya Bencés Iskolaközpont fenntartója a győri Szent Mór Bencés Perjelség; az Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Óvoda a Pécsi Egyházmegye, a Margaréta Református Óvoda pedig a Magyarországi Református Egyház fenntartásában működik.

Az Esterházy Miklós Technikum és a Gondviselés Háza Arany Sziget Idősek Otthona fenntartója és irányítója a Magyar Máltai Szeretetszolgálat; a Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Művészeti Iskola fenntartásában a Magyarországi Evangélikus Egyház vállal kiemelkedő szerepet; a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió fontos szerepet tölt be a szenvedélybetegek nappali ellátásában a Tolna megyei városban.

Az eseményen az intézményvezetők és az egyházak képviselői mellett részt vett Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője. A politikus kiemelte, hogy Dombóváron az országos átlaghoz képest jelentősebb az egyházak szerepvállalása a nevelési-oktatási, valamint a szociális intézmények működtetésében.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Fotó: Dombóvár város közösségi és információs oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria