Egyházmegyei karitászmunkatársak éves összejövetelét tartották Székesfehérváron

Hazai – 2024. január 17., szerda | 11:28

Január 15-én rendezték meg a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász mintegy negyven munkatársának immár hagyományos szakmai – közösségépítést is célzó – évkezdő összejövetelét. Az egyházmegyei karitászmunkatársak három különböző intézményben végeznek szolgálatot, ritkán adódik alkalom a közös programra, így az ilyen találkozók különös jelentőséggel bírnak.

A szakmai összejövetelt megtisztelte jelenlétével Tornyai Gábor székesfehérvár-öreghegyi plébános, interaktív előadással segítve a karitászmunkatársak lelki, spirituális elmélyülését.

Előadásában kiemelte, hogy a Karitász égisze alatt segíteni a rászorulókon

feladat és egyben lehetőség is arra, hogy Krisztus arcát közvetítsük a felebaráti szeretet gyakorlása közben.

A jelenlévők kiválasztották Tornyai Gábor atya gyűjteményéből az őket „megszólító” kavicsokat, és elhelyezték egy Krisztus arcát ábrázoló ikonon; majd arról elmélkedhettek, hogy apró mozaikként hol a helyük az egészben, miként él bennük Krisztus, és együtt milyen képet hordoznak róla.

Ezt követően Farnas István, a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Ambulancia intézményvezetője számolt be a 2023-as év eredményeiről és a 2024-es tervekről.

Magyar László, a Szent Kristóf Ház Fogyatékkal Élő Fiatalok Nappali Ellátásának és Támogatott Lakhatásának intézményvezetője az intézményeiket érintő változásokat ismertette.

Sinkovicsné Máté Hortenzia egyházmegyei karitászigazgató a székesfehérvári karitászközpontot érintő feladatokról, számokról, adatokról, valamint a kihívásokról, örömökről és sikerekről beszélt.

Délután bemutatkoztak a 2023-ban érkezett munkatársak is, majd Borbélyné Somogyi Szilvia igazgatóhelyettes vezetésével csapatépítő játékokon keresztül folytatták az ismerkedést, egymás jobb megismerését.

A program agapéval zárult, amelyen a saját készítésű sütemények mellett a Szent Kristóf Ház különleges képességű fiataljainak cukrászati remekműveit is megkóstolhatták.

Sinkovicsné Máté Hortenzia igazgató/Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász

Forrás és fotó: Katolikus Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria