Egyházmegyei színjátszó-találkozó Kiskunhalason

Kishírek – 2022. október 14., péntek | 14:55

Szeptember 28-án rendezte meg a fennállása 25. évfordulóját ünneplő kiskunhalasi Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda hagyományos egyházmegyei színjátszó-találkozóját, melynek helyszíne az új művészeti terem volt, melyet e tanévben adtak át.

A Szent József-iskola színjátszó csoportján kívül részt vettek a találkozón a keceli II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda, valamint a jánoshalmi Szent Anna Katolikus Óvoda és Általános Iskola színjátszó csoportja is.

A téma idén is az iskolák névadó szentjeinek élete, legendája volt. A keceliek Szent II. János Pál életét egészen gyermekkorától haláláig mutatták meg a közönségnek, előadásukat gitárral kísért énekkari betétekkel tarkították; a jánoshalmiak produkciójában Szent Anna és Szent Joachim életének egy nehéz, mégis felemelő szelete elevenedett meg; míg a rendező iskola darabja Szent József egyik 19. századi csodatételét beszélte el.

*

Húsz évvel ezelőtt, 2002-ben, a kiskunhalasi katolikus iskola fennállásának 5. évfordulóján indították útjára az egyházmegyei színjátszó-találkozót Tarné Sári Mária kezdeményezésére. A tanárnő mély elhivatottságot érzett a diákszínjátszás iránt, már a találkozókat megelőző években is sikeres és rendkívül színvonalas darabokat állított színpadra diákjaival. A Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó-találkozó állandó résztvevői voltak. 

Forrás és fotó: Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye

 

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria