Egyházmegyéje iskoláit látogatja végig a pécsi püspök

Hazai – 2016. január 12., kedd | 15:31

A január 8-i pécsi egyházmegyei köznevelési nap szakmai programját követően Udvardy György megyéspüspök vezetésével megkezdődött az egyházmegye oktatási intézményeinek látogatása.

A látogatások fő célja, hogy az iskolák és óvodák nevelőtestületeivel és a püspöki biztosokkal megbeszéljék az új köznevelési stratégia megvalósítását, valamint az intézmények szerepvállalását.

A főpásztor és munkatársai a következő három hétben az egyházmegye 16 nevelési intézményét keresik fel. Elsőként január 11-én, hétfőn a pécsi Szent Mór Katolikus Iskolaközpontban jártak, ahol – mint tagintézményi partnerek – jelen voltak a Szent Mór Katolikus Óvoda munkatársai is.

Az iskolában bemutatták és megvitatták a 2015 nyarán elindított humánerőforrás-felmérés eredményeit is. Udvardy György megyéspüspök hangsúlyozta, hogy a katolikus nevelési intézmények olyan megújulási folyamat előtt állnak, amely jelentős feladatot ró ugyan a tantestületekre, de a stratégiai fejlesztések eredményei a munkatársak szakmai és személyes fejlődését, az intézmények ismertségét, vonzerejét minden bizonnyal növelni fogják.

Január 12-én, kedden Paksra, a Balogh Antal Katolikus Általános Iskolába és Gimnáziumba látogat Udvardy György megyéspüspök.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria