Együttműködési megállapodás az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és a GRÁNIT Bank között

Hazai – 2022. november 4., péntek | 14:13

A pénzügyi tudatosság fejlesztése, edukációja érdekében írt alá együttműködési megállapodást az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem rektora és a GRÁNIT Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója november 3-án Egerben.

Az aláíró felek rögzítették: a kölcsönös előnyökön alapuló megállapodás egyaránt szolgálja az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és a GRÁNIT Bank szakmai, tudományos és üzleti céljait.

A 250 éves múltra visszatekintő Eszterházy Károly Katolikus Egyetem büszke örökségére, emellett innovatív, 21. századi intézményként, országos hatású tudásközpontként stratégiai feladata, hogy reagáljon a jelenkor kihívásaira – mondta az együttműködés aláírásakor Pajtókné Tari Ilona rektor.

Az egyetem oktatási keretrendszerének kialakításában fontos szerepet játszanak az akadémiai területen kívüli iparági és intézményi kapcsolatok, az üzleti életből származó valós inputok. E munkában új partnere az egyetemnek a GRÁNIT Bank, amely magyar tudásra, tapasztalatra alapozva, modern bankként, 21. századi megoldásokkal, digitális technológiával teszi egyszerűvé és fenntarthatóvá ügyfeleinek a bankolást. Szolgáltatásainak fejlesztésével célja, hogy ügyfelei lehetőség szerint a pénzügyek minél szélesebb körét kényelmesen, otthonról is intézhessék. A GRÁNIT Bank által Magyarországon elsőként megvalósított digitális üzleti modell eredményeként a Bank a piac legdinamikusabban növekvő szereplője lett, amely nyolc éve folyamatosan nyereségesen működik.

A GRÁNIT Bank felelős vállalatként fontosnak tartja, hogy üzleti céljait összekapcsolja a jövő gazdasági-pénzügyi szakembereinek felkészítésével és a fiatal generációk pénzügyi tudatosságának fejlesztésével – emelte ki Hegedüs Éva, a GRÁNIT Bank elnök-vezérigazgatója a megállapodás kapcsán, hozzátéve, hogy Eger szülötteként különösen büszke az egyetem által elért eredményekre, és személyesen is örül annak, hogy az aláírt stratégiai megállapodás kölcsönösen előnyös módon erősíti az egyetem és a bank közötti kapcsolatot.

A most megkötött megállapodás lehetőséget teremt közös rendezésű pénzügyi edukációs rendezvények, előadások megtartására, valamint az egyetemi hallgatóknak szakmai gyakornoki pozíció betöltésére a pénzintézetnél. A szerződés tartalmazza, hogy a GRÁNIT Bank célja egy oktatási innovációs alapítvány létrehozása, ahol a stratégiai partnerek véleményét is kikérve határozná meg az alapítvány céljait és azokat a támogatási formákat, amelyek a felsőoktatási hallgatók képességfejlesztését segítenék a pénzügyi digitalizáció és innováció területén. A partnerség részeként a jövőben az egyetem megjelenési lehetőséget biztosít a pénzintézetnek mérvadó rendezvényein, segítve a vállalati üzenetek eljuttatását az egyetemi polgárokhoz.

Forrás és fotó: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria