Életünk összefonódik Krisztus életével – Hitoktatók és lelkipásztori munkatársak lelkigyakorlata

Kishírek – 2023. augusztus 14., hétfő | 12:30

A bodajki kegyhelyen tartották a székesfehérvári egyházmegye hitoktatóinak és lelkipásztori munkatársainak nyári lelkigyakorlatát augusztus 3-án, amelyet Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató, pasztorális helynök, a hitoktatói és munkatársi képzés referense vezetett.

A résztvevők Jézusra tekintve újragondolhatták hitüket, az Egyházban rájuk bízott feladatukat, hogy magasabb szinten tudják továbbvinni krisztusi küldetésüket.

A lelkigyakorlaton a napi szentmisékben és előadásokban Ugrits Tamás a hétköznapok problémáiról beszélt, amelyek ugyanúgy érintik az Egyházban dolgozókat is, de amelyben irányt mutat Krisztus tanítása és példája. Ehhez erős hitre és a hitben átélt mély lelkületre van szükség az élet minden területén – hangsúlyozta a pasztorális helynök. „Alapvető küldetésünket Jézus Krisztustól kaptuk. Az Ő nevében, az Ő Egyháza szolgálatában állunk, akár mint katekéta, akár mint lelkipásztori munkatárs. Életünk középpontjában Jézus Krisztus személyének kell állnia, az Ő tanításának, cselekedeteinek, szenvedésének, kereszthalálának és feltámadásának. Hiszen velünk együtt járja életünk útját, velünk együtt végzi a szolgálatot, és számunkra Ő a példakép.

Az a tanítás és az a szeretet, amely bennünk van, nem belőlünk forrásozik, hanem Jézusból.

Nekünk tovább kell adnunk, amit Jézustól kaptunk, hogy hiteles legyen a szolgálatunk, hogy az igazságot tartalmazza tanításunk” – fogalmazott Ugrits Tamás.

A lelkigyakorlaton a pihenés mellett a katekétáknak imára, elcsendesedésre és baráti beszélgetésre is volt lehetőségük.

Forrás: Székesfehérvári Egyházmegye / Berta Kata

Fotó: Székesfehérvári Egyházmegyei Stúdió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria