Elhunyt Mádl Dalma – Az MKPK Állandó Tanácsa részvétét fejezte ki

Hazai – 2021. október 22., péntek | 15:33

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) részvétnyilvánítását adjuk közre.

Megrendülten értesültünk Mádl Dalma asszony elhunytáról. Hálával tartozunk Istennek, hogy Dalma asszony köztünk élt és áldozatos munkásságával, valamint egész életével az Egyház tanítását és a krisztusi szeretetet közvetítette az emberek, a társadalom felé.

Ezúton szeretnénk kifejezni együttérzésünket a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és a magyar katolikus közösség nevében a gyászoló családdal. Imáinkban megemlékezünk Dalma asszonyról, kérve a Mindenhatót, jutalmazza őt az Örök Élet boldogságával.

Budapest, 2021. október 22.

Az MKPK Állandó Tanácsa

*

Mádl Dalma hosszú évekig segítette a Magyar Katolikus Egyház segélyszervezete, a Katolikus Karitász munkáját mint annak jószolgálati nagykövete. 2007-ben, a Szent Erzsébet-évben az MKPK neki ítélte a szolgáló szeretet szentjéről elnevezett Szent Erzsébet rózsája díjat.

Mádl Dalma Némethy Dalma néven 1932. november 9-én született Pécsett. A budapesti Patrona Hungariae Gimnáziumban érettségizett 1951-ben. 1955-ben kötött házasságot Mádl Ferenccel.

1957-ben Budapesten, a Kertészeti Kutató Intézetben, majd 1964-től a Budapesti Műszaki Egyetemen a Mezőgazdasági Kémiai Technológiai Tanszék kutatócsoportjánál dolgozott.

Mádl Ferenc köztársasági elnöksége idején, 2000 és 2005 között számos jószolgálati és jótékonysági kezdeményezésben vett részt, majd e tevékenységét férje mandátumának lejárta után is folytatta.

Haláláig a Katolikus Karitász jószolgálati nagyköveteként is tevékenykedett.

Munkásságát 2005-ben Polgári Magyarországért díjjal, 2012-ben Magyar Szabadságért díjjal ismerték el.

MTI

Forrás: MKPK Sajtószolgálat

Fotó: Merényi Zita (1,3), Bókay László (2)

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria