Elkészültek az épülő gödöllői premontrei apátsági templom harangjai

Megszentelt élet – 2024. január 2., kedd | 11:27

Január közepéig a gödöllői Premontrei Iskolaközpont udvarán láthatóak az épülő apátsági templom harangjai – adta hírül a jubileumot ünneplő Gödöllői Premontrei Apátság a közösségi oldalán december 28-án.

A Gödöllői Premontrei Apátság és a gödöllői Premontrei Iskolaközpont jubileumi időszaka 2023. március 6-án kezdődött, és 2024. november 29-ig tart; a premontreiek gödöllői letelepedésének és iskolaalapításának századik, valamint a gimnázium újraindulásának harmincadik évfordulóját ünneplik.

A jeles évfordulóhoz kapcsolódva épül a gödöllői apátsági templom. Alapkövét 2022. január 24-én tették le; szentelését a tavaszi időszakra tervezik. A harangok közadakozásból készültek.

A jubileumi időszak programjairól, a fejlesztésekről szóló riportunkban Balogh Péter Piusz gödöllői premontrei apát így fogalmazott: „A legnagyobb projekt kétségkívül az új templomunk építése, ami rendtagjaink számára felszólítás a »belső templom«, a lelki életünk megújítására, ugyanakkor a környezetünkben élő közösségeink bővítésére, a rájuk való gondos odafigyelésre is.”

Forrás és fotó: Gödöllői Premontrei Apátság

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria