Elkezdődött az egyhetes szentségimádás, Ferenc pápa magyarországi látogatásának szegedi háttérimája

Hazai – 2023. április 24., hétfő | 12:47

Ferenc pápa magyarországi látogatására készülve megkezdődött a 168 órás szentségimádás Szegeden. A Szentatya érkezése előtt és a látogatása alatt, április 23-án 19 órától április 30-án 19 óráig, egész héten éjjel-nappal várják az imádkozni vágyókat a Dáni utcai Szent József jezsuita templom kápolnájába. A szervezők korábbi felhívását közöljük.

Miért imádkozunk? Imádkozzunk, hogy Ferenc pápa jelenlétével és vezetésével az egység növekedjen hazánkban, az egység Istennel, a közösségeinkben, a felekezeteink között és minden magyar között.

Mikor? Ferenc pápa érkezése előtt és a látogatása közben egy héten keresztül: április 23-án, vasárnap 19 órától egy egész héten keresztül, éjjel-nappal, minden egész órában váltva egymást a következő hét vasárnapjáig, április 30-án este 19 óráig. A Szentatya pénteken reggel érkezik, és vasárnap este tér majd haza. Így az imádság légkörébe érkezik, végigkísérjük a látogatását az Úr színe előtt egészen odáig, míg haza nem ér Rómába.

Hol? A Dáni utcai Szent József jezsuita templom kápolnájában.

Hányan? Legalább 168-an. A kihívás most is 168 testvérnek szól. Nem arról szól, hogy van-e néhány ember, aki sokat tud imádkozni, hanem hogy hányan vagyunk ebben a városban. A 168 órás szentségimádásban nem azt kívánja tőlünk Jézus, hogy tegyünk félre mindent és jöjjünk maratoni imára, hanem azt, hogy mozgassuk meg a közösségeinket, hogy mind ott legyünk egy-egy órára. Legyen minden órának más testvér a felelőse!

Hogyan? A szentségimádásban résztvevők óránként váltját egymást, mindig egész órakor. „Ha érzed Jézus hívását, gyere, vállalj egy órát egyedül vagy egy társaddal, illetve közösségeddel. Nézd meg az alábbi naptárban (április 23. és 30. között, 0–24 óráig) a még szabad időpontokat, válassz magadnak egyet, és ezen az űrlapon jelentkezz be. Add meg az e-mail-címedet, amelyen majd tudunk veled kommunikálni a szentségimádás előkészületeiről. Ha az űrlapos jelentkezés nehézkes, ezeken a telefonszámokon is tudsz jelentkezni (Aradi Mária +36 20/4260-219, Elek Laci +36 30/5033-284, Gyuris Gellért +36 30/3808-472). Mivel sokan, sok helyről érkezünk, ezen házirend szerint fog működni a szentségimádás” – olvasható a kiírásban.

Forrás: Adoratio Szeged, a szegedi folyamatos szentségimádás csapata

Fotó: Pixabay

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria