Elkezdődött Nagybecskereki Egyházmegye pasztorális irodájának munkája

Külhoni – 2022. október 14., péntek | 12:05

Német László SVD nagybecskereki megyéspüspök az egyházmegye első szinódusa (2017–2021) után kiadott buzdításában jelentette be, hogy megalapítja a Nagybecskereki Egyházmegye pasztorális irodáját. Az intézmény létesítéséről szóló rendelkezést elfogadták; ennek értelmében 2022 októberében elkezdődött a munka az irodában.

Fit for Future – ezzel a mottóval indul el a pasztorális iroda, mellyel azt kívánják kifejezni: készek a jövőre, azokra a kihívásokra és lehetőségekre, amelyek a szinódusi munka lezárását követő úton várnak az egyházmegyére.

Az egyházmegyei szinódus lezárult ugyan, de a munka java csak most kezdődik, hiszen a megfogalmazott terveket életre kell váltani. A pasztorális iroda feladata tehát nem az új irányvonalak kijelölése, hanem a szinódusi munka folytatása, gyümölcseinek továbbérlelése.

A jövőben olyan programokat kívánnak szervezni, amelyek a szinódusi irányvonalakat követik. Mindezt az egyházmegye papjaival, szerzeteseivel és világi híveivel lehetséges csak megvalósítani, ezért az iroda munkatársai biztatják az egyházmegye híveit, keressék őket bizalommal ötleteikkel és kérdéseikkel e-mailben, telefonon, a közösségi média felületein, vagy személyesen az irodában.

Az elérhetőségek ITT találhatók.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria