Elkezdődtek a Váci Egyházmegyei Karitász gyermektáborai

Hazai – 2023. július 10., hétfő | 13:10

Július első napjaiban megkezdődött az első egyházmegyei karitász-gyermektábor Vácon, melynek résztvevőihez Marton Zsolt megyéspüspök is csatlakozott a PüspökVác Rendezvényközpontban egy rövid ismerkedésre és közös játékra.

Idén 16 helyszínen mintegy hétszáz gyermek számára biztosítanak táborozási lehetőséget a plébániai karitászközösségek az egyházmegyei karitászközponttal együtt, annak anyagi támogatásával. A váci nyári tábor lakói Vác és a Dunakanyar egyházi, kulturális és természeti értékeivel ismerkednek, az önkéntes munkatársak kreatív és csoportfoglalkozásokat, vetélkedőket tartanak számukra.

A táborban a karitászcsoportok által támogatott családok gyermekei vesznek részt, köztük többen nagycsaládból érkezett testvérek. Karancsságról, Tápiógyörgyéről, Nagyorosziból, Üllőről, Vácról jöttek, az ukrajnai és afrikai menekült gyerekekkel a nyelvi akadályokon is könnyedén átlépve alkotnak egy közösséget.

A Váci Egyházmegyei Karitász nyári táborait az egyházmegye különböző településein szervezi meg júliusban és augusztusban a plébániai közösségek közreműködésével azon családok gyermekeinek, ahol a szülők munkájuk vagy betegségük miatt nem tudnak más módon gondoskodni a gyermekek nyaralásáról, vagy a gyerekeknek éppen arra van szükségük, hogy befogadó közösségben tölthessenek el egy-egy hetet a nyárból.

Forrás és fotó: Váci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria