Elsőszombati TÉRdeplő rózsafüzér a budapesti Szent István téren a Szűzanya hónapjában – KÉPRIPORT

Hazai – 2024. október 8., kedd | 20:20

Mária, illetve a rózsafüzér hónapjában, október 5-én is megrendezték Budapesten, a Szent István-bazilika előtti téren az immár hagyományos elsőszombati TÉRdeplő rózsafüzért. A férfiak számára hirdetett imaalkalmak idén márciusban kezdődtek.

Ez alkalommal az imádkozókhoz csatlakozott Matthias Dippel, Az örök életre vezető hét út – Pio atya mennyei üzenetei című könyv szerzője, aki rövid buzdítást is mondott a jelenlévőknek.

A TÉRdeplő rózsafüzér imádságokon a hívő férfiak együtt, térden állva fohászkodnak a Szűzanya közbenjárásáért a békéért, a kiengesztelődésért, az Istenhez való megtérésünkért, valamint a megfogant gyermekekért, a családokért és egész nemzetünkért.

Október a Szűzanya és a rózsafüzér hónapja – Egyházunk hosszú századok óta imádkozza ezt az egyszerű, mégis kimeríthetetlenül mély, Krisztus szemlélésére irányuló imádságot, Mária áldott füzérét, „mely Istenhez láncol minket”.

A Szent István-bazilika előtti téren tartott imádsággal párhuzamosan számos helyen szerveztek most hasonló közösségi rózsafüzért: így Budapesten, a Várban, a Kapisztrán téren; Kaposváron, Szentendrén, Nyíregyházán, valamint a határon túl például Nagytárkány, Csíksomlyón is.

A következő TÉRdeplő rózsafüzér imádságot a Szent István-bazilika előtti téren november 2-án tartják 10 órától.

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír
(sza)

Kapcsolódó fotógaléria