Encsen ünnepelte pappá szentelésének huszonötödik évfordulóját Pacsai János

Hazai – 2023. augusztus 9., szerda | 10:38

Pacsai János szentelésének jubileuma alkalmából ünnepi Szent Liturgián adott hálát az elmúlt két és fél évtizedért, Orosz Atanáz megyéspüspökkel, Keresztes Szilárd emeritus megyéspüspökkel, a csereháti kerület, valamint a parókiához személyesen is kötődő papsággal együtt végezve az oltárszolgálatot. Az eseményről szóló beszámolót augusztus 7-én tette közzé honlapján a Miskolci Egyházmegye.

Keresztes Szilárd püspök a szertartáson megáldotta az ezüstlakodalmát is ünneplő Pacsai János atya és Mónika tisztelendő asszony házasságát.

Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök, megköszönve Pacsai Jánosnak a Miskolci Egyházmegyében tett szolgálatát, Ferenc pápa áldását nyújtotta át a jubilánsnak, és Isten kegyelmét kérte számára a következő évtizedekre is.

Pacsai János lassan tíz éve teljesít szolgálatot Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az encsi parókián; 2016-tól a Csereháti Esperesi Kerület esperese is.

Hivatásáról, szolgálatáról János atyával tavasszal jelent meg hosszabb interjú az egyházmegye honlapján, mely IDE kattintva olvasható.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria