Erdő Péter bíboros újabb öt évre a Törvényszövegek Pápai Dikasztériuma tagja lett

Hazai – 2023. június 13., kedd | 18:18

Ferenc pápa újabb öt évre kinevezte Erdő Péter bíborost a Pápai Törvénymagyarázó Dikasztérium (Dicasterium de Legum Textibus) tagjává, amiről május 26-án kelt levelében Pietro Parolin bíboros, szentszéki államtitkár értesítette a főpásztort.

Erdő Péter az Apostoli Szentszék hét dikasztériumának tagja: a Pápai Törvénymagyarázó Dikasztérium mellett a Szentségi és Istentiszteleti Kongregáció, a Keleti Egyházak Kongregációja, a szentszéki államtitkárság II. szekciója külügyi tanácsadó testülete, a Tanulmányi Intézetek Katolikus Nevelésügyi Kongregációja, valamint az Apostoli Signatura, vagyis a Szentszék legfelsőbb bírósága, továbbá a vatikáni pénzügyekért felelős Gazdasági Tanács tagja.

A Pápai Törvénymagyarázó Dikasztérium célja: a római pápa mint egyetemes törvényhozó törvénykezési feladatának segítése, kibocsátott törvényeinek helyes magyarázata, a többi dikasztérium segítése kánonjogi kérdésekben, valamint a legfőbb tekintély alá tartozó törvényhozók szabályozó szövegeinek törvényességi ellenőrzése. A tanács ezenkívül támogatja a részegyházakat és püspöki konferenciákat a törvénymagyarázat és a jogalkalmazás vonatkozásában.

Forrás: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Hivatala

Fotó: Lambert Attila; Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Hivatala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria