Erdőkön, mezőkön – Keresztutat jártak a Rábavidéken

Hazai – 2023. augusztus 7., hétfő | 20:54

A Rábavidéken jártak keresztutat a Szombathelyi Egyházmegye hívei Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök vezetésével augusztus 4-én, pénteken. Apátistvánfalváról indulva Orfalun, Kétvölgyön, Szakonyfalun át, erdőkön-mezőkön vezetett a keresztút.

Apátistvánfalván szentmisével kezdődött a nap; homíliájában Fekete Szabolcs Benedek a nap szentjéről, Vianney Szent Jánosról beszélt. Kiemelte: bár sok nehézséggel kellett megküzdenie, mire pappá szentelték, életpéldáján felbátorodva mégis sokan léptek Jézus nyomába. Mindannyian kaptunk talentumokat Istentől – emlékeztetett, s arra hívott, hogy kamatoztassuk őket.

Fekete Szabolcs segédpüspök hangsúlyozta: Vianney Szent János sokat imádkozott az Oltáriszentség előtt. Tegyünk mi is így. Alakja sarkalljon minket arra, hogy mi is rákészüljünk az Úrral való találkozásra: gondoljuk át, mit akarunk vele megbeszélni, mit akarunk tőle kérni, mi a célja a találkozásnak.

Az egyházmegyei keresztutat délután jelentős eső is kísérte, ezért a zarándokoknak többször is a csapadék mennyisége miatt megemelkedett vízszintű, esetenként sebes sodrású patakban kellett gázolniuk ahhoz, hogy elérjék céljukat. A nap az apátistvánfalvai templomnál püspöki áldással zárult.


A képre kattintva fotógaléria nyílik.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria