Esztergomban vesznek végső búcsút Kipke Tamás írótól, újságírótól

Hazai – 2023. április 11., kedd | 17:45

Kipke Tamás író, újságíró, az Új Ember volt főszerkesztő-helyettese életének 71. évében, március 29-én hunyt el. Hamvait április 21-én, 13 órakor helyezik örök nyugalomra Esztergomban, a szentgyörgymezei temetőben. Az alábbiakban a temetéssel kapcsolatos tudnivalókat és a gyászjelentést adjuk közre.

A katolikus író, újságíró lelki üdvéért a temetési szertartást követően Esztergomban, a ferencesek Szent Anna-templomában mutatnak be szentmisét 14 óra 30 perckor.

Április 24-én 15 órakor Budapesten, a belvárosi ferences templomban mutatnak be szentmisét az elhunytért.

A család kérése, hogy a temetésen a gyászolók egy szál virággal búcsúzzanak, az esetleg koszorúra szánt összeget pedig ajánlják fel jótékony célokra.

„Egy ma már letűnőben lévő újságírói korszak utolsó nemzedékéhez tartoztál. Ahhoz, amelynek hajnalán a szakmát Adyk, Krúdyk, Kosztolányik, Karinthyk művelték. Többeket ismertél az Új Ember nagy öregjei közül is, a háború előtti és utáni nemzedékből: Ijjas Antalt, Szigeti Endrét, Kunszery Gyulát, Sinkó Ferencet, Rónay Györgyöt, Vasadi Pétert, Magyar Ferencet, Pilinszky Jánost…”

Koncz Veronika személyes hangú megemlékezésével búcsúztunk Kipke Tamástól, amelyet ITT olvashatnak teljes terjedelemben.

Forrás: Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége

Fotó: Lambert Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria