Exkluzív interjú készült Boldog Carlo Acutis édesanyjával

Nézőpont – 2022. október 14., péntek | 13:48

Október 12-én volt Boldog Carlo Acutis emléknapja. Ennek kapcsán ajánljuk az édesanyjával, Antonia Salzano Acutisszal szeptember 8-án készült interjút; melyet az Új Város Kiadó vezetője, Paksy Eszter készített.

Miután májusban az Új Város Kiadó megjelentette Carlo Acutis édesanyja, Antonia Salzano Acutis könyvét, tapasztalható volt, mekkora érdeklődés övezi Carlo életét. Sokan megfogalmazták, hogy szinte hihetetlen, Carlo mennyire közel állt Istenhez, milyen komoly gondolatokat fogalmazott meg már tizenévesen, mennyi emberre hatással volt. Kíváncsian kutatták, mi magyarázhatja ezt a különleges életutat.

A könyv sok választ ad erre, de azért felmerült a gondolat: jó lenne személyesen is elbeszélgetni Carlo édesanyjával, aki mai napig Milánóban él családja körében abban a házban, ahol Carlót is felnevelték. Sőt, Carlo halála után pár évvel újból várandós lett, ikrei születtek, akiket immár azzal a tapasztalattal nevel, amit Carlo mellett tanult.

A személyes találkozás sajnos nem vált valóra, de online interjú készült Antonia asszonnyal szeptember 8-án délután az Új Város, a Fokoláre Mozgalom közéleti magazinjának szerkesztőségében.

„Egy nagyon józan, intelligens embert ismertem meg személyében, aki bár mélyen hisz a természetfeletti mindennapi megtapasztalhatóságában, egyáltalán nem tűnt elvarázsoltnak vagy valamiféle különleges csodavilágban élő valakinek. Kérdéseimre igyekezett minél átfogóbb válaszokat nyújtani, érezhető volt rajta, hogy a fiáról beszélni számára már nem vigasztaló vagy nehéz feladat, se nem valami büszkeségforrás, hanem a hit terjesztését szolgáló igazi misszió” – mondta Paksy Eszter.

A teljes beszélgetés magyar szinkronnal megnézhető ITT.

Szerző: Paksy Eszter

Forrás és fotó: Új Város Könyvek

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria