Falszárító gépeket és 10 millió forint értékű adományt visz a Máltai Szeretetszolgálat Szlovéniába

Kitekintő – 2023. augusztus 10., csütörtök | 19:15

Jelentős értékű segélyszállítmányt indított útnak augusztus 10-én, csütörtökön Szlovénia áradások által sújtott településeire a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ).

A Ljubjanától északra fekvő településekre hordozható áramfejlesztőket és tizenöt nagy teljesítményű falszárító gépet telepít a magyar segélyszervezet, ez utóbbiakat az elmúlt évtizedben számos árvíz helyszínén használták már az elöntött épületek egyenletes és gyors kiszárítására, és az átázott falak további károsodásának megelőzésére.

A védekezéshez, a szükséghelyzet átvészeléséhez és a helyreállítás megkezdéséhez egyaránt használható eszközöket a szervezet vészhelyzetkezelési munkacsoportjának tagjai viszik a helyszínre, hogy szükség esetén a készülékek kezeléséhez szükséges ismereteket is átadják a védekezésben részt vevőknek.

Az eszközökön kívül 10 millió forint értékű segélyszállítmányt is útnak indított a karitatív szervezet, az MMSZ kamionja 9 raklapnyi tartós élelmiszert és 6 raklapnyi higiéniaitermék-válogatást, összesen 7,5 tonna árut visz az érintett helyszínekre. A múlt hétvégi áradások miatt tízezrek kényszerültek otthonuk elhagyására Szlovéniában, az ország történetében nem fordult még elő ehhez fogható katasztrófa.

Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat; Euronews (kiemelt kép)

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria