Felföldi László megyéspüspök megáldotta a mohácsi Szent Ferenc-óvoda közösségét és új játszóterét

Hazai – 2023. június 20., kedd | 17:18

A mohácsi Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola és Óvoda Szent Ferenc Tagóvodájában június 15-én ünnepélyes keretek között adták át az intézmény közelmúltban elkészült játszóudvarát. A beruházás a Magyar Katolikus Egyház országos óvodafejlesztési programja keretében valósult meg. Az új játszóteret Felföldi László pécsi megyéspüspök áldotta meg.

Az ünnepélyes átadón jelen volt Bacsmai László mohácsi plébános; Pávkovics Gábor polgármester; a Pécsi Egyházmegye papjai és világi munkatársai, az óvodások és szüleik, valamint az intézmény dolgozói.

Báráczné Szántó Mariann óvodavezető köszöntőjében elmondta: a másfél éven át folyó munkálatok eredményeként minden évszakban és időjárási körülmények között használható, a gyermekek számára szabad mozgástevékenységet biztosító, korszerű játszóterülettel gyarapodott az óvoda udvara. A mohácsi egyházközség nagylelkű felajánlásának köszönhetően a szomszédos templomkert több száz négyzetméteres területével bővült, ahol az újonnan kialakított, gyönyörűen parkosított udvar Böszörményi Krisztina táj- és kertépítő munkáját dicséri.

Felföldi László pécsi megyéspüspök beszédében hangsúlyozta, hogy ha az emberiség, a közösségek és a családok nem a jövő nemzedék nevelésére fordítják a figyelmüket, akkor rombolnak, pusztítanak és háborúznak, amely sajnos napjaink valósága. Ezért is szép példa a Szent Ferenc-óvoda közössége, mely az összefogás révén a jövő nemzedékeire tekintve újult meg.

A főpásztor kifejezte köszönetét az önkormányzatnak, az intézmény dolgozóinak, az óvodások szüleinek az összefogásért, mert – ahogy fogalmazott – az áldozatnak és a munkának csak így, összefogással van valódi eredménye és gyümölcse.

Az ünnepség zárásaként átadták az óvodásoknak az új játszóudvart.

A megyéspüspök Isten áldását kérte az óvodában folyó nevelőmunkára, az intézmény dolgozóira, valamint a gyermekek és családjaik életére.

A ferences zárdatemplom tövében található felújított egykori kolostorépületben működő óvoda 2023 szeptemberétől öt óvodai csoportban 135 kisgyermek nevelését végzi.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria