Felhők fölé emelkedett a nehéz sorsú fiatal a Karitász segítségével

Hazai – 2024. szeptember 6., péntek | 14:36

A Veszprémi Főegyházmegyei Karitász egy felajánlásnak köszönhetően „bakancslistás” élményhez tudott juttatni egy igen szerény körülmények között élő, hátrányos helyzetben lévő fiatalt, adta hírül az érsekség honlapja szeptember 5-én.

A balatongyöröki Rátosi Ferenc a II. Veszprémi Főegyházmegyei Karitász-bálra egy, a Balaton nyugati területe feletti sétarepülést ajánlott fel, a tombola nyertese pedig rögtön továbbadta egy nehéz helyzetben lévő fiatal férfi részére. A választás egy többszörösen hátrányos helyzetben élő húszéves férfira esett, aki tavasszal veszítette el édesanyját és jelenleg két fogyatékkal élő testvérével él együtt nagyon szerény körülmények között rossz állapotban lévő családi házukban. Tenni akarását mutatja, hogy szeptemberben kezdi meg tanulmányait Egerben, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen.

Önerőből nem tudta megoldani a cserszegtomaji repülőtérre történő utazását, ezért ebben is a Karitász volt segítségére. A fiatalember a repülést és sikeres landolást követően elmondta, hogy ezzel a lehetőséggel egy régóta vágyott, bakancslistás álma vált valóra. A startot izgalommal és némi félelemmel élte meg, de az utána következő látvány és az érzés mindenért kárpótolta.

A Veszprémi Főegyházmegyei Karitász  hálásan köszöni Rátosi Ferencnek a felajánlást, amelynek köszönhetően nagy élményhez juttattak egy arra igencsak rászoruló fiatalembert. A szervezet már évek óta kapcsolatban áll a családdal, és a jövőben is igyekszik mindent megtenni, hogy támogassa a fiatalt.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria