Felszentelték Dunakeszi görögkatolikus parókiáját

Hazai – 2018. április 4., szerda | 17:01

Kocsis Fülöp érsek-metropolita szentelte fel március 24-én Dunakeszi görögkatolikus egyházközségének új parókiáját, mely a két éve elkészült Szent Péter és Pál-templomot egészíti ki.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A város kegyeleti parkjában, a Barátság úton két éve épült fel a görögkatolikusok temploma: a Szent Péter és Pál oltalmába ajánlott istenházát 2016. július 2-án szentelte föl Kocsis Fülöp. A templom a közelmúltban modern parókiával bővült.

A templomban tartott ünnepélyes liturgia elején Dióssi Csaba polgármester köszöntötte az egyházi vezetőket, a görögkatolikus közösség tagjait. Dunakeszi polgármestere elismeréssel szólt a helyi közösség tagjairól, akik mások számára is példát mutatnak hitük megélésében és céljaik megvalósításában. Egy város erejét a közösségek ereje határozza meg – fogalmazott a polgármester.


Dióssi Csaba a két éve emelt templom építésére és a parókia felszentelésére utalva köszönettel szólt a számos helyről érkezett segítségről, az önzetlen támogatókról. Külön köszönetet mondott Tuzson Bencének, aki a város országgyűlési képviselőjeként segítette az egyházközség céljainak megvalósítását.

Homíliájában Kocsis Fülöp érsek-metropolita is méltatta a templomépítőket, élükön Bubrik Miklós parókust és mindazokat, akik a parókia létrehozásában is aktívan közreműködtek.


Bubrik Miklós parókus elmondta, a felszentelt parókia olyan „fészek” lesz, amely mindenki számára oltalmat és szeretetet nyújt; „soha nem lesz gond, hogy ezt a házat és a templomot megtöltsük tartalommal, mert szerencsére ma már sokan vagyunk”.

A parókiát Kocsis Fülöp érsek-metropolita szentelte fel, aki köszönetét fejezte ki, hogy a két éve épített templom után újabb közösségi létesítménnyel gyarapodott a dunakeszi görögkatolikusok egyházközsége.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria