Felszentelték a soproni Szent Anna Óvoda-Bölcsőde barokk kápolnáját

Hazai – 2022. november 30., szerda | 17:34

November 26-án került sor a soproni Szent Anna Óvoda-Bölcsőde felújított barokk kápolnájának újraszentelésére, melyet Veres András győri megyéspüspök végzett.

Kicsik és nagyok izgatottan gyülekeztek az ünnepség előtt. Az alkalom meghittségét növelte az óvónők és kisgyermeknevelők műsora, melyet Locsmándi Zsófia bölcsődei és óvodai nevelésért felelős igazgatóhelyettes, óvodavezető összeállításában adtak elő a pedagógusok. A Szent Anna-tó története – nem meglepő módon – a Szent Anna-kápolnában végződött, és igazi meglepetésként harang-csengettyűjáték varázsolta el a gyermekeket.

A rövid liturgia keretében Veres András győri megyéspüspök, az intézmény fenntartója szólt az adventi várakozás és imádság fontosságáról, majd felszentelte a megszépült falakat, meggyújtotta az adventi koszorú első gyertyáját és megáldotta a családok adventi koszorúit is.

Nem sok katolikus óvoda büszkélkedhet saját barokk kápolnával. A gyermekekhez méretezett padokkal ellátott aprócska templom mostantól a legkisebbek lelki és hitéleti nevelését fogja szolgálni.

A nem mindennapi eseményt az iskola vezetősége mellett megtisztelte jelenlétével Farkas Ciprián polgármester, Horváth Imre városplébános és Kálmán Imre püspöki irodaigazgató.

Az ünnepséget követően szülők, nagyszülők, gyermekek, óvónők, kisgyermeknevelők és dajkák örömmel töltötték az időt az adventi hangulatba öltöztetett udvaron, ahol forró tea, pogácsa és sok-sok közös játék várta őket.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegye; Szent Orsolya Római Katolikus, Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria