Felújították Golop katolikus templomát

Hazai – 2022. október 18., kedd | 14:03

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Golop település Szűz Mária neve titulusú, felújított római katolikus templomát Ternyák Csaba egri érsek áldotta meg október 16-án, vasárnap.

A hit képesség, amely elvezet bennünket egy másik világba, abba a mennyországba, ahova mindannyiunkat meghívott Jézus Krisztus. Vajon hűségesek vagyunk-e a hithez? – tette fel a kérdést szentbeszédében Ternyák Csaba érsek.

Gyakorolni kell a hitet, mint minden más képességünket. A szépen megújított templom is erre szolgál, minden imádságunk megerősít a hitben. Sokkal könnyebben megy az élet, ha a család együtt imádkozik esténként – szögezte le a főpásztor. – Jó feleleveníteni ezeket a szép gyakorlatokat.

Adjon Isten bátorságot a szívünkbe, adja, hogy sose feledjük el, hogy mi Jézus Krisztushoz tartozunk, hogy van Isten a mennyben, akinek mi a keresztség óta gyermekei lehetünk. Ezt Jézus Krisztustól tudjuk, akinek pedig testvérei vagyunk, és így Isten országának örökösei is. Meghívott bennünket az örök üdvösségre – hangsúlyozta az egri érsek.

*

Az 1886-ban épült golopi római katolikus templom felújítása a magyar kormány támogatásával és a hívek adományaiból valósult meg. A munkálatok során felújították a homlokzatot és a tetőt, továbbá megújulhatott a harang és annak elektronikus rendszere is.

Az ötszáz lakosú település határában fa dőlt az út menti keresztre, melyet összefogással – az önkormányzati támogatás mellett a katolikus és a református hívek adományaiból – szintén helyreállítottak.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria