Nyílt napot tartanak a szegedi teológiai karon

Hazai – 2024. január 22., hétfő | 12:25

Január 24-én, szerdán 14 órai kezdettel nyílt napra várják Szegeden, a Gál Ferenc Egyetem Teológiai Karának Dóm téri épületében a hitéleti és az egyetem világi, kihelyezett képzései iránt érdeklődőket.

A nyílt napon a kar munkatársai és hallgatói a teológia, a katekéta-lelkipásztori munkatárs és a hittanár szakokról, a felvételi követelményekről adnak tájékoztatást az érettségi előtt állóknak, illetve a már érettségizetteknek.

A diplomások számára mesterszakokként választhatók a hittanár-nevelőtanár, a keresztény egyház- és művelődéstörténet, a pasztorális tanácsadás és szervezetfejlesztés szakok, valamint különböző szakirányú továbbképzések (például alkalmazott muzeológus szakirányú továbbképzés).

A szegedi teológiai karon már nemcsak hitéleti képzésekre, hanem több világi (csecsemő- és kisgyermeknevelő, egészségügyi szervező, etikatanár, gazdálkodási és menedzsment, pénzügy és számvitel) képzésre, illetve a Szegedi Tudományegyetemmel szakpárban osztatlan tanárszakokra is várják a jelentkezőket.

További információ a Gál Ferenc Egyetem oldalán.

A program a szegedi dóm nyugati tornyának látogatásával zárul; a résztvevők az élmények mellett egy-egy ajándékcsomaggal is gazdagodnak.

Regisztrálni ITT lehet.

A nyílt naphoz online módon is lehet csatlakozni, az ehhez szükséges Zoom-link ITT érhető el (meeting ID: 893 4381 8584, passcode: 166946).

Forrás és fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria