Felvételt hirdet az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémia

Hazai – 2023. május 22., hétfő | 9:00

Tandíjmentes, bentlakásos, akkreditált „keresztény közéleti mediátor” képzést hirdet az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémia 21 és 35 év közötti keresztény fiatalok számára. Az intenzív oktatási programot a Kárpát-medence különböző tájaira szervezett tanulmányi utak, neves professzorok előadásai, valamint közösségi és lelkiségi programok teszik teljessé.

A 2018-ban alapított intézményben magyar irodalom és történelem, szociológia és politológia, gazdaság és pénzügyek, etika, művészetek, természet- és műszaki tudományok, kommunikáció és médiaismeretek, önismeret és társas kapcsolatok témaköreiben mélyíthetik el ismereteiket a közélet iránt érdeklődő, a közösségi ügyek iránt nyitott keresztény fiatalok.

A keresztény lelkiségi, gazdasági, társadalmi és kulturális élet szinte minden tudásterületét lefedő oktatási program felépítése rendhagyó: a hallgatók a tíz modullal három-három hétig foglalkoznak mentortanáraik segítségével. Emellett elismert szakemberek és neves professzorok – például Freund Tamás neurobiológus, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, Balog Zoltán teológus, református püspök, Lakner Zoltán Lehel szociológus, szociálpolitikus, Kőrösi Beáta pszichopedagógus, mediátor vagy Kiszelly Zoltán politológus, főiskolai docens – tartanak nekik előadásokat.

A tíz hónapos képzést college jellegű, bentlakásos formában lehet elvégezni. A piliscsabai helyszín lehetőséget ad az elvonulásra, a hallgatók kiszakadhatnak a hétköznapokból, és a Pilisben, különleges természeti környezetben mélyedhetnek el tanulmányaikban és a hitükben, ismerhetik meg jobban önmagukat, illetve közösségi, lelki, kulturális és sportprogramokon is részt vehetnek.

A képzést többnapos tanulmányutak egészítik ki: a hallgatók bejárhatják a Kárpát-medence különböző tájait, az előző években tíznapos körutat tettek például Erdélyben, több napot töltöttek Nyugat-Magyarországon, Délvidéken zarándokutat szerveztek, de túráztak a Kárpátok legszebb részein is, megismerve többek között a Fogarasi-havasokat és a Retyezát-hegységet.

Az akkreditált „keresztény közéleti mediátor” szakirányú továbbképzés tandíjmentes, a hallgatók kollégiumi elhelyezést, teljes ellátást és havi ösztöndíjat is kapnak.

Jelentkezés és további információ az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémia honlapján.

Forrás és fotó: Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémia 

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria