Felvételt hirdet a pécsi XXIII. János Szakkollégium

Hazai – 2023. augusztus 11., péntek | 14:04

A pécsi XXIII. János Szakkollégium felvételt hirdet a 2023/24-es tanévre felsőoktatásban tanuló fiatalok számára. A Pécsi Tudományegyetem (PTE) vagy a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola (PPHF) azon hallgatóinak jelentkezését várják, akik egy friss és családias közösség tagjai szeretnének lenni, valamint törekszenek az önismeretben, lelki életben és a tudományokban is fejlődni.

A pécsi székesegyháztól mindössze 5 percre található épületben az elhelyezés egy-, két- és háromágyas szobákban történik. A kollégiumi díjat a tanulmányi eredménytől és a közösségben végzett munkától függően 15 ezer és 40 ezer forint között állapítják meg.

Néhány (korábbi) szakkollégista véleménye a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskolához tartozó intézményről:

„A szakkollégiumban töltött idő alatt rengeteg új ismeretre tehettem szert különböző tudományágak terén. Megismerkedhettem a mese pszichológiájával, az ötperces város megtervezésének rejtelmeivel, a nigériai kultúrával. Ezenfelül új emberekkel ismerkedhettem meg, új barátokra tettem szert, akik mára már fontos szerepet játszanak az életemben, és remélem a továbbiakban is szorosak maradnak ezen új barátságok.” (Gabi, PPHF)

„Számomra a szakkollégium egy izgalmas és megtartó közösség és egy rakás lehetőség arra, hogy kihozzam magamból a legjobbat. A koliépület meg egy álom, de komolyan.” (Barna, PTE-PPHF)

„Hálás vagyok, hogy szakkolis lehetek, mert ezzel lehetőséget és motivációt kapok arra, hogy tudatos és önreflektív módon haladjak azon az úton, ami a legjobb önmagam felé vezet. Számomra a szakkollégium közössége család, az épülete otthon.” (Zsófi, PPHF)

„Az egyik dolog, amit csodálok a teológushallgatókban, az a szeretet, amit egymás felé és a körülöttük lévő emberek iránt mutatnak. Külföldiként soha nem tudtam, hogy olyan emberekkel fogok találkozni, akik ilyen szeretetet mutatnak nekem attól a naptól kezdve, hogy beléptem a kollégiumba, egészen mostanáig. A szeretet a legnagyobb ajándék, amit bárki kaphat, és ami engem illet, úgy gondolom, hogy a legnagyobb ajándékot kaptam, amit bárki kérhet, ha közöttük lehetek.” (Jane Frances, PTE)

Bővebb információ és elektronikus jelentkezés folyamatosan ITT.

Forrás és fotó: Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola, XXIII. János Szakkollégium

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria