A Szentatya augusztusban Írországba látogat a családok világtalálkozójára

Ferenc pápa – 2018. március 22., csütörtök | 20:37

Ferenc pápa március 21-én, a szerdai katekézis után a Szent Péter téren bejelentette, hogy augusztus 25–26-án Írországban részt vesz a családok világtalálkozóján.

„A családok következő világtalálkozójának alkalmából idén augusztus 25-én és 26-án szándékomban áll elmenni Dublinba. Köszönöm a politikai vezetőknek, a püspököknek, a dublini püspöknek és mindenkinek, aki részt vesz az utazás előkészítésében. Köszönöm!” – hangzott el a Szent Péter téren.

A bejelentést megelőzően Ferenc pápa üdvözölte a jelen lévő ír zarándokokat, akik bemutatták a Szentatyának az esemény hivatalos ikonját, amely a szent családot, Jairus lányának feltámasztását és a kánai menyegzőt ábrázolja. Két ír család – az Írországban élő Tobin család és a Bushell család, amely 2016-ban Rómába költözött – mutatta be a pápának az ikont, amelyet egy évvel ezelőtt Diarmuid Martin dublini érsek szentelt meg, és amely azóta zarándokúton van szerte Írországban, plébániáról plébániára vándorol. Ferenc pápa azt kívánta nekik és minden családtagjuknak, hogy a nagyböjt legyen a kegyelem és lelki megújulás ideje számukra, majd az Úr örömét és békéjét kívánva megáldotta őket.

„Az ír püspökök nevében örömmel üdvözöljük a mai hírt – áll az ír püspöki konferencia közleményében. – Mélyen megtisztelőnek érezzük, hogy Ferenc pápa országunkba látogat, hogy részt vegyen az Egyháznak ezen az egyetemes találkozóján, amely a hit és az öröm ünnepe, és hogy osztozzon azokban a kihívásokban, amelyekkel korunkban a családoknak szembe kell nézniük. Türelmetlenül várjuk Ferenc pápa látogatását, amely kétségtelenül alkalom lesz a lelki megújulásra a világiak, a szerzetesek és a papok számára is, ahogyan megerősítést jelent a keresztény családoknak.”

Forrás: Vatican News

Fotó: News.va

Magyar Kurír
(tzs)

Kapcsolódó fotógaléria