Ferenc pápa az ostiai vidámparkba látogatott a cirkuszosokhoz

Ferenc pápa – 2024. július 31., szerda | 16:00

Geneviève Jeanningros, a Jézus Kistestvérei Női Szerzetesközösség tagja – aki maga is 56 éve a vidámparkban él misszióban – fogadta a július 31-én délután odalátogató Szentatyát, aki megáldotta Szűz Mária, az úton lévő előadóművészek védelmezője helyi szobrát.

Mutatványosok, akrobaták, bohócok adtak műsort Ferenc pápa tiszteletére, aki az egyik fellépőtől, a kis Oscartól ajándékot is kapott: egy zenedobozt és egy levelet, valamint egy kék borítékot benne 5 euróval: „hogy vehess magadnak fagyit”.

A francia származású, 81 éves Geneviève Jeanningros nővér szinte minden szerdán elmegy a Szent Péter térre meghallgatni a katekézist, látni a Szentatyát. Lakókocsiban él a vidámparkban szerzetestársával, Anna Amelia nővérrel együtt. Ott szeret lenni, ahol a legnehezebb helyzetben élnek az emberek – Charles de Foucauld örököseként, akitől rendje karizmája ered. Sokféle ember, vándorlók, cigányok, cirkuszosok között él.

A covidjárvány idején, amikor a körülötte élőknek nem volt munkájuk, elvesztették a megélhetésüket, bekopogott Konrad Krajewski bíboros, a pápa karitatív szervezetének vezetője ajtaján, és segítséget kért. Konrad atya azonnal válaszolt is a kérésre, és egy telepakolt furgonnal érkezett meg Ostiába.

Forrás és fotó: Salvatore Cernuzio/ Facebook; Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria