Ferenc pápa az Úr megkeresztelkedésének ünnepén: A legszebb ajándék a hit ajándéka!

Ferenc pápa – 2024. január 7., vasárnap | 13:25

Január 7-én, az Úr megkeresztelkedésének ünnepén, vasárnap délelőtt a Szentatya tizenhat gyermeket keresztelt meg a Sixtus-kápolnában. „Ma ők a főszereplők, mert megkapják a legszebb ajándékot: a hitet.” Az alábbiakban közzétesszük Ferenc pápa rögtönzött homíliájának fordítását.

Kedves testvéreim!

Azért vagyunk itt, hogy kereszteljünk, hogy megadjuk a hit ajándékát gyermekeinknek. Ők a főszereplői ennek a szertartásnak: beszélhetnek, járkálhatnak, kiabálhatnak… Ők parancsolnak, mert ez az ő ünnepük: a legszebb ajándékot kapják meg: a hit ajándékát, az Úr ajándékát.

Ha sírnak – egyelőre csendben vannak, de elég, ha egyikük megadja a hangot, és már kezdődik is a koncert –, hadd sírjanak! Ha éhesek, nyugodtan szoptassátok meg őket itt. Ha melegük van, vetkőztessétek le őket, mert néha kellemetlen a meleg.

Ők a főszereplők, mert ma előttünk is tanúságot tesznek arról, hogyan kell fogadni a hitet: ártatlansággal, a szív nyitottságával.

Nektek pedig, szülők és keresztszülők, azt kívánom, hogy életetek segítség legyen ezeknek a gyermekeknek, segítse növekedésüket. Kívánom, hogy kísérjétek őket növekedésükben, mert ez a segítségnyújtás egyik módja, hogy a hit növekedjen bennük.

Köszönöm szépen tanúságtételeteket, köszönöm, hogy elhoztátok őket ide, hogy megkapják a hitet.

Most pedig folytassuk a keresztség szertartását!

Fordította: Tőzsér Endre SP

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria