Ferenc pápa befejezte szingapúri apostoli látogatását, és hazaindult Rómába

Ferenc pápa – 2024. szeptember 13., péntek | 7:05

Ferenc pápa Szingapúrból szeptember 13-án, pénteken az őt szállító Singapore Airlines gépének fedélzetén hazaindult Rómába, tizenkét napos – pontifikátusának eddigi leghosszabb –, ázsiai és óceániai apostoli útja után.

A Szentatya Szingapúrban szállt fel a pápai repülőgépre, amely helyi idő szerint 12.25-kor szállt fel (magyar idő szerint 6.25), és várhatóan római idő szerint 18.25 körül landol Rómában.

Ferenc pápa 45. külföldi apostoli útja során Indonéziába, Pápua Új-Guineába, Kelet-Timorba és Szingapúrba látogatott el.

A Szentatya mindegyik országban emberek sokaságát ölelte magához, és a remény és a hit üzenetét a társadalom különböző területeinek megfelelően interpretálta.

Az utolsó napon Ferenc pápa bensőséges párbeszédet folytatott a szingapúri társadalom széles rétegeivel.

Ferenc pápa először zárt körben találkozott Malajzia, Szingapúr és Brunei püspöki konferenciájának tagjaival, az országok papjaival és papnövendékeivel a Xavéri Szent Ferenc lelkigyakorlatos központban.

Ezután meglátogatott több idős embert a Szent Teréz Otthonban, a Szeretet Misszionáriusai által működtetett katolikus gondozóházban.

A pápa utolsó szingapúri programja egy vallásközi találkozó volt a Katolikus Ifjúsági Főiskolán, ahol különféle vallású fiatalokkal találkozott.

Forrás és fotó: Vatican News angol nyelvű szerkesztősége

Kuzmányi István/Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria