Ferenc pápa Catherine Russellt, az UNICEF ügyvezető igazgatóját fogadta a Vatikánban

Ferenc pápa – 2024. május 31., péntek | 13:22

A gyermekek világnapjának eseményei között, május 26-án sor került Ferenc pápa és Catherine Russell, az UNICEF ügyvezető igazgatója találkozójára. Közösen gondolkodtak azoknak a gyermekeknek a védelméről, akik világszerte leginkább szenvednek a konfliktusoktól és katasztrófáktól.

Az UNICEF az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) Gyermekalapja, és több mint 190 országban és területen dolgozik a világ leginkább rászoruló gyermekei és fiataljai jogainak védelméért.

A szervezet közleménye szerint május 26-án fejezte be Catherine Russell háromnapos római látogatását, amelynek során részt vett a Vatikán által első alkalommal megrendezett gyermekek világnapján, amelyet a Kultúra és Nevelés Dikasztériuma szervezett, és amelyen több tízezer gyermek gyűlt össze a világ minden tájáról.

A hétvégén Catherine Russell csatlakozott Ferenc pápához és a világ minden tájáról, a háború sújtotta országokból is érkezett több tízezer gyermekhez a római Olimpiai Stadionban.

A rendezvényen az UNICEF ügyvezető igazgatója arra kérte a sportarénában jelen lévő gyerekeket és azokat, akik a világ különböző tájairól követték a programot, hogy segítsenek egy békésebb, igazságosabb és élhetőbb világot teremteni.

Enzo Fortunato minorita szerzetes pap, újságíró és tíz gyermek kíséretében az UNICEF ügyvezető igazgatója vasárnap találkozott Ferenc pápával a Vatikánban, és megajándékozta őt két festménnyel, amelyeket a Kongói Demokratikus Köztársaságban élő gyermekek festettek.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria