Ferenc pápa egy spanyol katolikus egyetem küldöttségéhez: Tegyetek tanúságot Isten szeretetéről

Ferenc pápa – 2024. január 10., szerda | 10:26

Ferenc pápa január 4-én, csütörtökön fogadta a vatikáni Kelemen teremben a spanyol murciai Szent Antal Katolikus Egyetem (Universidad Católica San Antonio de Murcia) képviselőit.

Bárhol is legyetek, tegyetek tanúbizonyságot Isten szeretetéről, és jó cselekedeteitek által fejezzétek ki közelségét – ez állt Ferenc pápa csütörtök délelőtti beszédének középpontjában, amelyet a spanyol Murcia település Szent Antal Katolikus Egyetemének több mint hatszázfős küldöttségéhez intézett.

A Szentatya a jelenlévőket arra buzdította, hogy evangelizáljanak és testesítsék meg a missziós lelkületet. Felidézte az egyetem alapítója, José Luis Mendoza Pérez örökségét, aki 2023 januárjában halt meg. José Luis atya egy olyan egyetemet akart örökül hagyni, amely „missziós, evangelizáló, az Egyház szívéből született” és amelyet „Isten szeretetének ereje éltet” – emlékeztetett Ferenc pápa.

A pápa arra buzdította a küldöttség tagjait, hogy minden tevékenységüket Krisztus és az Anyaszentegyház tagjaként végezzék. Hangsúlyozta, hogy konkrétan hozzá kell járulnunk az Egyház missziós és evangéliumi küldetéséhez, amely a hitből és a szeretetből nyer ösztönzést. Ferenc pápa arra kérte az egyetem képviselőit, hogy „az Egyház szívéből kiindulva végezzék tevékenységüket”, hogy „olyan embereket képezzenek, akik képesek elfogadni Istent, és bármely területen tanúságot tenni róla, valamint akik képesek olyan testvéri társadalmat építeni, amelyben az Egyházat tagjainak jó cselekedetei által tapasztalják meg”.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria