Ferenc pápa együttérzését fejezte ki az olasz- és görögországi természeti csapások áldozatainak

Ferenc pápa – 2023. július 30., vasárnap | 17:02

Ferenc pápa július 28-án két pápai táviratban fejezte ki lelki közelségét és ajánlotta fel imáit az Olaszországot és Görögországot sújtó súlyos viharok és erdőtüzek áldozataiért. A pápa köszönetet mondott a helyszínekre siető katasztrófavédőknek.

Ferenc pápa államtitkára, Pietro Parolin bíboros aláírásával péntek délelőtt egy-egy táviratot küldött Petros Stefànou püspök görögországi, illetve Matteo Maria Zuppi bíboros olaszországi püspöki konferencia elnökeinek. Mint ismeretes, az elmúlt napokban súlyos tűzvész pusztított Görögországban, míg Észak-Olaszországban a felhőszakadások okoznak gondokat.

A görög püspöknek címzett táviratában a pápa aggodalmának ad hangot a hőség következében Görögország-szerte és más országokban is pusztító tűz miatt, amely fenyegeti az életet és súlyos károkat okoz. Imádkozik az áldozatokért és Isten áldását kéri a tűzoltók munkájára. Reméli, hogy a veszély, amelynek közös otthonunk ki van téve, és amelyet a jelenlegi klímaválság tovább súlyosbít, ráébreszti az embereket arra, hogy újult erővel vegyék gondjaikba a teremtett világot, a jövő nemzedékek javára.

Zuppi bíborosnak és az olasz püspököknek küldött táviratában Ferenc pápa szerető közelségéről biztosította a felhőszakadástól és tűzvésztől sújtott lakosságot. Ezek a természeti csapások rámutatnak, hogy bátor és előremutató intézkedésekre van szükség ahhoz, hogy szembenézzünk a klímaváltozás kihívásaival, és megvédjük a teremtett világot. A Szentatya vigaszért fohászkodik a természeti csapásoktól szenvedő emberek számára, és elismerését fejezte ki mindazoknak, akik nagylelkűen segítettek a mentésben, különösen a tűzoltóknak.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió; ANSA

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria