Ferenc pápa fogadta Antonij metropolitát a Moszkvai Patriarkátusból

Ferenc pápa – 2024. július 13., szombat | 15:00

Július 11-én délután zajlott a negyedik találkozó Ferenc pápa és a Antonij volokolamszki metropolita között, aki a Moszkvai Patriarkátus külső egyházi kapcsolatokért felelős osztályának vezetője – tette közzé a Szentszéki Sajtóközpont.

A pápa és Antonij metropolita 2022. augusztus 5-én találkozott először, amikor az ortodox egyházi vezető először látogatott a Vatikánba, miután júniusban kinevezték a Moszkvai Patriarkátus külkapcsolatok osztályára.

A másik találkozóra 2022. szeptember 15-én került sor Nur-Szultanban, Kazahsztán fővárosában, ahová a pápa a világvallások és hagyományos vallások vezetőinek hetedik kongresszusa kapcsán látogatott el.

2023. május 3-án Antonij metropolita ismét Rómába érkezett, hogy találkozzon a Római Kúria néhány dikasztériumának vezetőjével, és részt vett a Szent Péter téren tartott általános audiencián. Ez alkalommal üdvözölte a pápát, akivel néhány pillanatig elidőzött. A Szentatya, mint mindig ezeken a találkozókon, megcsókolta a panagiát, az Istenanya képével ellátott medált, amelyet az ortodox metropoliták viselnek.

Forrás: Vatican News olasz nyelvű oldala

Fotó: Vatican News (archív;  a fénykép a 2022. augusztus 5-i találkozón készült)

Magyar Kurír
(tzs)

Kapcsolódó fotógaléria