Ferenc pápa fogadta Olaf Scholz német szövetségi kancellárt

Ferenc pápa – 2024. március 3., vasárnap | 16:21

Március 2-án, szombaton délelőtt a vatikáni Apostoli Palota dolgozószobájában bő félórás magánkihallgatáson fogadta Ferenc pápa a Német Szövetségi Köztársaság kancellárját, Olaf Scholzot, aki hivatalos látogatást tett a Szentatyánál.

Szombaton délelőtt 11 órakor érkezett a német kancellár a Vatikánba, és először Ferenc pápával találkozott, majd Pietro Parolin bíboros államtitkárral, valamint Mirosław Wachowski prelátussal, az államközi kapcsolatokért felelős helyettes titkárral folytatott megbeszélést. A találkozást követően a Szentszéki Sajtóközpont nyilatkozat adott ki Olaf Scholz német szövetségi kancellár vatikáni látogatásáról.

Az államtitkárságon lezajlott szívélyes légkörű megbeszéléseken a felek elégedetten nyilatkoztak a Szentszék és Németország között fennálló jó kapcsolatokról és a gyümölcsöző együttműködésről, hangsúlyozva, hogy a keresztény hit fontos szerepet játszik a német társadalomban. Kitértek néhány közös érdeklődésre számot tartó kérdésre, köztük a migráció jelenségére. Említést tettek az ukrajnai, valamint az izraeli–palesztin konfliktusokról, és ebből fakadóan a béke iránti elkötelezettségükről, hangsúlyozva a diplomáciai megoldás fáradhatatlan keresésének szükségességét az ellenségeskedés mielőbbi megállítása érdekében.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria