Ferenc pápa holnap elhagyja a kórházat

Ferenc pápa – 2023. június 15., csütörtök | 16:35

Matteo Bruni, a Szentszéki Sajtóközpont igazgatója június 15-én 13 óra 22 perckor kiadott közleménye szerint Ferenc pápa június 16-án elhagyhatja a Gemelli-klinikát.

„Az orvoscsoport arról tájékoztatott, hogy Ferenc pápa jól aludt az éjjel, a klinikai lefolyás továbbra is szabályos. A vérképvizsgálatok eredményeinek értékei a normális tartományban vannak.

Tegnap este együtt vacsorázott azokkal, akik a kórházi tartózkodása napjaiban segítik őt. Hálája jeléül ma reggel fogadta a teljes műtéti csoportot – orvosi személyzet, ápolók, szociális és egészségügyi dolgozók és kisegítő személyzet –, akik koordinálták, lehetővé tették és elvégezték a június 7-i műtétet.

Ezután találkozott Claudio Giuliodori püspökkel, a Szent Szív Katolikus Egyetem általános egyházi asszisztensével (Università Cattolica del Sacro Cuore; az egyetem oktatókórháza a Gemelli-klinika – a szerk.) és Nunzio Curraóval, a Gemelli-klinika orvosainak, ápolóinak és dolgozóinak lelkészével, majd a kórház alapítványának képviselőivel, az alapítvány elnökével, Carlo Fratta Pasinivel, a katolikus egyetem rektorával, Franco Anellivel, valamint a Gemelli-klinika vezetőségével, köztük a főigazgatóval, Marco Elefantival.

Ezt követően felkereste a gyermekonkológiai és gyermekidegsebészeti osztályt, ahol azokat a kis betegeket ápolják, akik az elmúlt napokban számos levéllel, rajzzal és a mielőbbi gyógyulásról szóló üzenettel fejezték ki szeretetüket a Szentatyának. Ferenc pápa mélyen átérzi ezeknek a gyermekeknek a fájdalmát, akik édesanyjukkal és édesapjukkal együtt nap mint nap nehéz keresztet hordoznak. Mindegyiküknek egy-egy rózsafüzért és könyvet ajándékozott.

Őszentsége köszönetet mondott a kórház teljes egészségügyi személyzetének is a szakszerűségükért és a mások szenvedésének enyhítésére tett erőfeszítéseikért; amit nemcsak gyógyszerekkel, hanem gyengédséggel és emberséggel is tesznek.

A Ferenc pápát kísérő egészségügyi csoport megerősítette, hogy a Szentatya holnap, június 16-án, pénteken reggel elhagyja a Gemelli-klinikát.”

Forrás: Szentszéki Sajtóközpont

Fotó: Vatican News Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria