Ferenc pápa két nőt nevezett ki vatikáni pozíciókba

Ferenc pápa – 2022. november 29., kedd | 9:02

A pápa Raffaella Giulianit a Szakrális Régészet Pápai Bizottsága titkárává, Antonella Sciarrone Alibrandit pedig a Kultúra és Nevelés Dikasztériuma titkárhelyettesévé nevezte ki november 25-én.

A Római Kúriában és a kapcsolódó intézményekben emelkedik a nők száma a felelős beosztásokban. A legutóbbi ilyen pápai kinevezés a Szakrális Régészet Pápai Bizottsága esetében történt, amelynek a Szentatya megújította vezetését. A bizottság eddigi titkárát és tagját, Pasquale Iacobone prelátust a testület elnökévé nevezte ki, Raffaella Giulianit pedig, az intézmény eddigi tisztviselőjét a bizottság titkárává és tagjává. A Rómában élő, házas Raffaella Giuliani a katakombákról szóló számos szöveg szerzője. Szeptember 16-án a pápa a Cultorum Martyrum Pápai Akadémia „magisterévé” nevezte ki.

Ugyancsak nőt nevezett ki a pápa a Kultúra és Nevelés Dikasztériuma titkárhelyettesévé Antonella Sciarrone Alibrandi professzor, a Szent Szív Katolikus Egyetem prorektorhelyettese személyében. Antonella Sciarrone Alibrandi a milánói katolikus egyetem pénzügyi karának gazdaságijog-professzora, és többek között a Gazdasági Jogi Professzorok Egyesületének elnöke is.

A pápa továbbá kinevezte az Aquinói Szent Tamás Pápai Akadémia új titkárát is: Luca Tuninetti professzor, a Pápai Orbán Egyetem Filozófiai Karának dékánja kapta e megbízatást.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria

Pasquale Iacobone és Raffaella Giuliani Ravasi bíborossal