Ferenc pápa megérkezett 45. apostoli útjának utolsó állomására, Szingapúrba

Ferenc pápa – 2024. szeptember 11., szerda | 9:40

A Szentatya megkezdte ázsiai és óceániai apostoli útjának negyedik és egyben utolsó szakaszát, amikor ma reggel, szeptember 11-én a délkelet-ázsiai Szingapúr küldöttsége a városállam Changi repülőterén fogadta Róma püspökét.

Ferenc pápa megkezdte tizenkét napos ázsiai és óceániai apostoli útjának negyedik és egyben utolsó szakaszát.

A Szentatyát szállító kelet-timori légitársaság gépe helyi idő szerint szerdán, szeptember 11-én 14.52-kor (budapesti idő szerint 8.52-kor) érkezett meg a Changi repülőtérre.

Ferenc pápát a repülőtéren Edwin Tong kulturális és ifjúsági miniszter, valamint Ang Janet Guat Har asszony, Szingapúr rendkívüli és meghatalmazott szentszéki nagykövete fogadta. A Szentatyát néhány gyerek virágkoszorúval köszöntötte. Végül, miután üdvözölték az egyes delegációkat és elbúcsúztak a minisztertől, Ferenc pápa autóval a Szent Xavéri Szent Ferenc lelkigyakorlatos központba indult, ahol a bejáratnál a személyzet fogadta.

Az este folyamán a Szentatya a Jézus Társasága tagjaival találkozik a lelkigyakorlatos házban.

Ferenc pápa csütörtökön a szingapúri elnökkel és miniszterelnökkel, majd a helyi politikai és társadalmi élet képviselőivel találkozik, ezt követően szentmisét celebrál a szingapúri stadionban. Apostoli látogatásának utolsó, pénteki napján a Szentatya idős és beteg embereket látogat meg, majd vallásközi találkozón vesz rész fiatalokkal. Ezt követően a déli órákban hazaindul Rómába.

Az apostoli út részletes programja IDE kattintva érhető el. 

William Goh Szeng Csje (Seng Chye) szinagpúri bíboros az országot bemutató írása ITT érhető el.

Forrás és fotó: Vatikáni Sajtóközpont

Kuzmányi István/Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria